Concili Fetiller – Cinquè Aniversari

El Concili Fetiller fa cinc anys.

Molt bé, em direu. I què és el Concili Fetiller? Demanareu. I teniu dret a ignorar d’on surt aquesta cosa, i no som una cosa, de fet. El Concili Fetiller som un grup d’escriptors esbojarrats que escriuen relats de fantasia i de ficció, amb base mitològica catalana. Per què sí! Els catalans tenim una mitologia pròpia, que de mica en mica s’està esborrant de la memòria col·lectiva catalana. Com tantes altres coses, i no cal anar gaire lluny; la nostra llengua també s’està perdent.

El fet és que aquest petit grup de literats capitanejats per l’Alícia Gili, d’Edicions SECC van jugar una partida de daus per iniciar les seves aventures, i el 2019 va emergir al món narratiu fantàstic en català la primera obra conjunta: «Les cròniques del Concili Fetiller; Arcana». Si aneu a la web d’edicions SECC, trobareu els llibres que conformen aquest nou espai fantàstic, amb mons i universos ben personals i ben definits. Hi ha cinc reculls de relats conjunts, i quatre novel·les que comparteixen un mateix univers fantàstic, amb menairons, fades, follets, pesantes, ginebredes, tamarros… voleu continuar amb noms d’éssers mitològics? Doncs aneu al vostre llibreter de confiança i demaneu-li els llibres del concili fetiller. Compreu i llegiu els llibres, que el pròxim dia 3 de maig, a la llibreria Gigamesh de Barcelona us presentarem el cinquè llibre recull de diversos autors.

homefosc.wordpress.com

I com diu el company, prescriptor i llibreter; David Gómez Simó, en una ressenya:

Les cròniques del Concili Fetiller: Nexe

Han passat cinc anys des que vam començar aquesta aventura del Concili Fetiller. Són molts relats des d’aquell primer recull de Les cròniques del Concili Fetiller: Arcana, i quatre novel·les pel camí, d’una d’elles en soc l’autor. Sols us diré que llegiu i gaudiu d’aquest recull. Trobareu el fantàstic català ben representat. I tot l’imaginari cataclà fent de les seves en l’univers Goblin. Com sempre, estic acompanyat de les millors plomes, les més boges i de les que més aprenc en cada recull:

@armanguejorba @edgar_cotes @mateujhayber @soniabojescobedo #josepmasanas @homefosc @haikujosep @edicionssecc #albertkadmon @sergi.g.oset @txell_illustration

#elreductecatalà#ElConciliFetiller#ElCercleFetiller#llegirencatalà#bookstagramcatalà#bookstagramcatalunya#bookstagram#plaers#cificat#fantasicat#lescròmniquesdelconcilifetiller

Gaudiu la lectura!

Abril 2024

Deixa un comentari